Expertises

“Kennis is datgene zien wat er (nog) niet is of gebeurt”

Wij zijn het extra paar ogen dat meekijkt met wat er nodig is om uw project verder te brengen.

Waar wij mee kunnen helpen

U heeft een vraag, wij ontwikkelen de oplossing. Wij nemen de tijd en rust voor een doordachte beoordeling en laten onze analytische en creatieve vermogens het werk doen. We nemen u  mee in ons denkproces en dagen u graag uit met meerdere oplossingen. U zult zien dat er vaak veel meer mogelijk is met een open blik, en helpt de zaken in het juiste perspectief te plaatsen.

Haalbaarheidsstudies

Onze kracht ligt in het maken van scherpe analyses en grondige haalbaarheidsstudies, waardoor het maken van (goede) keuzes u nog beter afgaat. We toetsen uw project op technische, operationele en financiële haalbaarheid en bieden ondersteuning bij het definiëren van deelvraagstukken, en presenteren waar nodig alternatieven.


Business development ondersteuning

Met onze specialistische kennis, 20+ jaar ervaring en dito partners, bieden wij uiteenlopende bedrijven in de OV-markt advies op maat. We werken meerdere scenario’s uit om uiteindelijk te komen tot de meest kansrijke strategie. Ons werkterrein is daarbij heel breed: van rollend materieel en componenten tot diensten en ICT-oplossingen. Wij helpen zowel internationale bedrijven op de Nederlandse en West-Europese markt als Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onze focus ligt op Noord- en Centraal-Europa, China en Zuidoost-Azië.


Strategisch advies

Of het nu gaat om het opstellen van een kwaliteitsverbeteringsplan of het definiëren van een plan voor duurzame mobiliteitsgroei, wij ondersteunen besluitvormers bij het scherpstellen van doelen en het uitdenken van plannen en projecten. Ons werkveld is alles dat raakt aan materieeltechniek en het gebruik van uw assets. Onze ervaring leert dat het vroeg betrekken van (externe)specialisten meerwaarde biedt en vernieuwende inzichten toevoegt aan projecten. Wij bekijken de situatie vanuit diverse expertises en invalshoeken; cruciaal voor het maken van een goede afweging en uiteindelijk succesvolle realisatie. We zijn transparant en slagvaardig en voorkomen zo onnodig papierwerk en het risico op vertraging, en dragen bij aan het creëren van betaalbare oplossingen. Vervolgens helpen we graag bij de implementatie en realisatie van de plannen, bijvoorbeeld als programmamanager of technisch geweten.

Toelating-strategie

U mag rekenen op onze onafhankelijke expertise bij het in gebruik nemen van systemen of om rollend materieel of componenten op de Europese markt te brengen. Een compleet toelatingstraject is kostbaar en duurt lang. Door vooraf een paar goede strategische keuzes te maken kan toelating vaak veel sneller en goedkoper. Wij loodsen u graag door het moeilijk te doorgronden woud van Europese en nationale regels.

Innovatie & duurzaamheid

We helpen bij het vormgeven van uw ideeën op het gebied van innovatie en duurzaamheid van uw materieelvloot. Dat kan zijn in enkel de conceptfase of gedurende de gehele realisatie. We analyseren nieuwe mogelijkheden en aanpassingen en presenteren altijd een aantal alternatieven, zodat u een goede afweging kunt maken. Op verzoek bemiddelen we ook bij de contacten tussen fabrikanten en vervoerbedrijven.

Aanbesteding & verwerving

Wij wijzen bedrijven en overheden, zowel nationaal als internationaal, de weg in de (Europese) wet- en regelgeving en bieden ondersteuning bij het juist interpreteren van eisen en richtlijnen. Het gedeeltelijk of geheel opstellen of beoordelen van een aanbesteding kunt u gerust aan ons overlaten, evenals de coördinatie van het gehele aanbestedingsproces. Net waar u behoefte aan heeft. Met onze actuele kennis van de markt helpen we u een goede analyse te maken van het project en geven we u inzicht in de mogelijkheden van de markt.

De kracht van 3PT

Met gebundelde kennis en vereende kracht werken we vanuit de inhoud naar slimme en innovatieve oplossingen.

Denkkracht

Wij doorzien ook complexe vraagstukken vlot en komen snel tot de kern. We benaderen  projecten altijd vanuit meerdere invalshoeken.

Kennis

Alle partners  hebben een academische technische achtergrond en ruime ervaring in techniek, management, operatie en business development. Hierdoor beschikken we over een gedegen kennis van veel zowel technische en als operationele aspecten van de OV- en railmarkt.

Netwerk

Jarenlange ervaring in de (internationale) spoormarkt heeft een groot en divers netwerk opgeleverd. Het snel mobiliseren van ons netwerk is een belangrijke sterkte. We werken samen met een aantal vaste partners en indien nodig betrekken wij externe experts bij onze projecten.

Wij denken met u mee

Heeft u een vraag of houdt een dilemma u bezig? Aarzel  niet om contact met ons op te nemen. We nodigen u graag uit voor een kop koffie om met u te onderzoeken hoe we u kunnen helpen.

Mail ons

Wilt u dat 3PT eens met u meekijkt? Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bedankt! Je inzending is ontvangen
Oops! Er gings iets mis bij het versturen van het formulier.